Close Menu
Daarom HZ Luchttechniek:
  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Technisch en esthetisch verantwoorde oplossingen
  • Creëer het ideale binnenklimaat
Luchtmetingen

Luchtmetingen

Luchtmetingen

HZ luchttechniek heeft de mogelijkheid om met meetapparatuur diverse metingen uit te voeren en via een datalogger de gegevens op papier aan te leveren.

Geluid

Nadat een installatie is geinstalleerd, kan HZ luchttechniek BV met behulp van een geluidsmeter bepalen of het geluidsniveau (gemeten in dBA) onder de maximale waarde ligt. Vaak wordt hiervoor een beperkt aantal metingen in de meest kritische vertrekken uitgevoerd. Als de maximale waarden overschreden worden, kan de installatie worden voorzien van de benodigde geluiddempers.

Lucht

Middels een compacte vocht- en temperatuurlogger met display leveren wij direct ter plaatse een snel overzicht van de actuele meetwaarden, max- en minwaarden en het aantal grensoverschrijdingen. In de rapportage van de verrichte metingen geven wij een analyse van de situatie en doen wij aanbevelingen voor verbetering.

De relatieve luchtvochtigheid geeft aan welk percentage waterdamp zich ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp in de lucht bevindt bij een bepaalde temperatuur en luchtdruk. Lucht kan slechts een beperkte hoeveelheid vocht bevatten; die hoeveelheid hangt af van de temperatuur en de luchtdruk.

Een waarde van 100% wijst op een maximale hoeveelheid waterdamp: de lucht is dan verzadigd. Bij een relatieve luchtvochtigheid van 50% bevat de lucht bij de heersende temperatuur de helft van de maximaal mogelijke hoeveelheid waterdamp.

Binnen bedraagt de luchtvochtigheidsgraad meestal 30 - 70%. In een geventileerde ruimte kan de vochtigheid afhankelijk van de weersomstandigheden en eventuele verwarming echter ook binnenshuis enkele tientallen procenten afwijken.

In de rapportage van de verrichte metingen geven wij een analyse van de situatie en doen wij aanbevelingen voor verbetering.

  • Creëer het ideale binnenklimaat
  • Technisch en esthetisch verantwoorde oplossingen
  • Ruim 20 jaar ervaring